Ströpellets

Om djuren själva får välja.

Vill du ha en 100% naturlig produkt av svensk förnybar skogsråvara anpassad till boxar för hästar och andra djur som bidrar till en enklare vardag och en bättre miljö i stallet?

Mindre förvaringsutrymme, mindre svinn och gödselstack, som är högabsorberande och håller boxen ren och torr samtidigt som djuren har en mjuk och skön bädd att ligga på, fritt från tillsatser – fritt från damm, då är Fågelfors ströpellets något för dig.

@fagelforspellets

100% naturlig produkt av svensk förnybar skogsråvara anpassad till boxar för hästar och andra djur som bidrar till en enklare vardag och bättre miljö🌱

JUST NU – SPECIALERBJUDANDE
20% RABATT
 
Rabatterat pris på Fågelfors pelletssortiment
 
Just nu erbjuder vi 20% rabatt på samtliga produkter på hemsidan fram till söndagen den 3 mars 2024. 
Passa på att köpa vår premiumpellets nu till stallet, pelletspannan etc.!
 
Beställ här: https://fagelforspellets.se/bestall/
.
.
.
#köpapellets #pellets #ströpellets #stallpellets #energipellets #värmepellets #losviktspellets #pelletsilosvikt #premiumpellets
Förlängda leveranstider under sommaren. Fågelfors utlastning är stängd v.29-31 vilket medför förlängda leveranstider. Beställningar som kommer in under denna period kommer levereras tidigast v.32. För leverans innan semestern behöver ordern läggas under v.26. Trevlig sommar! ☀️
Nu är vår webbshop öppen igen. 🐴 
Länk till hemsida finns i bio. 🌱🪵

•
•
•

#bitusab #bitusströpellets #pellets #loggs #fågelforsströpellets #ströpellets #stall #miljö #förnybart #häst #ridsport #wood

Åtgång av stallpellets

Beräknad åtgång av ströpellets för en box på 10m2 är 6-8 säckar beroende på önskad storlek på bädden, med cirka 10 liter vatten per säck. Därefter tillsätter du pellets och vatten efter behov.

Underhållet är 1-2 säckar i veckan beroende på boxens storlek och djurets renlighet och utevistelse. 
Vattna fördelaktigt med varmvatten då detta gör att pelletsen löser upp sig fortare, men även kallt vatten går bra. När pelletsen sugit upp vattnet sväller den och faller isär till ett finare spån. 

Instruktion för användning av vår ströpellets

Alternativ 1

Lägg ut säckarna i boxen, gör ett lodrätt snitt och vattna cirka 10 liter i varje säck. Efter att pelletsen har svällt upp, den ska bli cirka 3-4 gånger sin ursprungliga volym, drar du bort säcken och sprider ut med en grep eller liknande.
(Du kan också fördela ut ströpelletsen i en tom box så det täcker hela golvytan, vattna därefter direkt på pelletsen. Vänta tills pelletsen har svällt upp och använd sedan en grep eller liknande för att sprida ut det i boxen.)


Alternativ 2

Töm säckens innehåll i en skottkärra, tillsätt vatten och låt svälla upp. Därefter töm ströpelletsen i boxen och sprid ut med grep eller liknande.
(Du kan också fördela ut ströpelletsen i en tom box så det täcker hela golvytan, vattna därefter direkt på pelletsen. Vänta tills pelletsen har svällt upp och använd sedan en grep eller liknande för att sprida ut det i boxen.)

Teknisk information

Storlek på pellets (mm): 8
Vikt per säck: 15kg
Säckar per pall: 60
Vikt per pall: 900kg
Material: Spån från hyvlat trä
Träslag: Gran och furu
Tillsatser: Inga

Frågor & svar

 • Vad är skillnaden mellan Bitus värmepellets och Bitus ströpellets?

  Ströpelletsen är löst pressad så att den löser upp sig snabbare då man tillsätter vatten, vilket ger ett mjukt men stillaliggande underlag för djuren. Innehållsmässigt är det likvärdigt med spån från hyvlat trä av gran och furu men helt utan tillsatser.

 • Vad är fördelarna med ströpellets?

  Det finns många fördelar med att använda ströpellets, det är dammfritt och bidrar på så sätt till en bättre stallmiljö, det är lättmockat vilket sparar tid. Väldigt lite strö medföljer vid mockning vilket medför mindre svinn och bidrar där med till en mer långsamt växande gödselstack. Detta gör det till ett kostnadseffektivt alternativ. Ströpelletsen är högabsorberande vilket håller boxen ren och torr och sist men inte minst ger det en mjuk och skön, men kompakt och stillaliggande bädd som motverkar diverse liggsår hos djuren.

 • Hur mockar jag i en box med ströpellets?

  Du mockar på precis samma sätt som när du använder annat stallströ. Men när du använder ströpellets blir mockningen enklare då det fastnar mindre material på gödseln och kisset blir till en klump som är enkel att ta ut, eller bildar en bra permanentbädd.

 • Vad är billigast att använda – ströpellets eller andra alternativ?

  Kostnaden för ströpellets är likvärdig med andra ströprodukter. En lite dyrare startkostnad för att fylla upp boxen men något billigare i längden då det håller sig längre och ger mindre svinn och en mindre gödselstack.

 • Är det obekvämt för djuren att sova på?

  Då pelletsen vattnas och faller isär till ett mycket fint spån blir det en kompakt men mjuk och skön bädd.

 • Kan pelletsen lagras utomhus?

  Då pelletsen löses upp och expanderar vid kontakt med vatten måste den förvaras torrt. Pellets på pall med intakt skyddsemballage kan lagras utomhus men då rekommenderar vi att man använder sig av något väderskydd, exempelvis presenning.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

I samband med att du tackar ja till vårt nyhetsbrev samtycker du till att dina personuppgifter behandla enligt vår integritetspolicy.