Värmeloggs

Ett enklare och bättre alternativ till ved.

Loggs är en komprimerad form av spån som innehåller cirka 4,8kWh per kg. Produkten är ett alldeles utmärkt komplement till ved i braskaminen eller kakelugnen. 

Fördelen jämfört med ved är att loggs inte skräpar ned som en vedsäck bredvid kaminen gör. Eftersom loggs innehåller så mycket energi behövs inte mer än en eller två loggs i brasan. Varje loggs har en brinntid på cirka en timme. Ett paket om tolv briketter innehåller cirka 48 kWh energi.

En unik tillverkning

Våra förfinade och energisnåla tillverkningsmetoder skapar en homogen produkt som brinner jämnare och längre.

Våra träbriketter innehåller inga tillsatta ämnen utan hålls ihop av träets eget lim, lignin, vilket är bra för miljön.

Instruktion för användning av värmeloggs

Lägg ett par större vedträn underst i kaminen och några mindre ovanpå. Korslägg veden luftigt som i en fyrkant. Placera tändmaterial i toppen av brasan, under de översta vedträna. Tänd på brasan och låt kaminluckan stå lite öppen, tills elden tagit sig i de översta vedträna. Fyll sedan på med loggs på glödbädden. änk på att loggsen innehåller mycket energi så 1-2 loggs är tillräckligt.


Frågor & svar

 • Hur använder jag värmeloggs?

  Se vår steg för steg guide och instruktionsvideo ovan.

 • Vad är fördelarna med värmeloggs?

  Det finns många fördelar med att använda loggs, du behöver inte fylla på lika ofta då de brinner längre. Fördelen jämfört med ved är också att loggs inte skräpar ned som en vedsäck bredvid kaminen gör.

 • Hur mycket energi är det i en värmelogg?

  4.800 kW per kg

 • Kan loggsen lagras utomhus?

  Då loggsen löses upp och expanderar vid kontakt med vatten måste den förvaras torrt. Loggs på pall med intakt skyddsemballage kan lagras utomhus men då rekommenderar vi att man använder sig av något väderskydd, exempelvis presenning.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

I samband med att du tackar ja till vårt nyhetsbrev samtycker du till att dina personuppgifter behandla enligt vår integritetspolicy.