Värmepellets

-av högsta kvalitet.

Från restprodukt till värme. Vi har tillverkat kvalitetspellets sedan 2007.
Vår anpassade tillverkning ger en pelletsprodukt som blir energirik, hård och dammfri.

Vi brinner för värmepellets av högsta kvalitet

Vi har kapacitet för upp till 90 000 ton värmepellets om året. Vår produktionsanläggning har hög driftsäkerhet och kontrolleras med en enkel och säker styrning, vilket garanterar en hög kvalitet på pelletsen.

Fågelfors Pellets är enligt våra kunder den bästa pelletsen i hela Sverige och ett självklart inslag hos återförsäljare runt om i landet.

Dammfri, energirik & hård

Dammfri för att du ska få bästa tänkbara förbränning, energirik ger mer värme för pengarna och hård för att slippa problem med pelletsskruven.

Frågor & svar

 • Hur använder jag värmepellets som uppvärmning?

  Att elda med pelletspanna fungerar ungefär som att elda med olja eftersom systemet består av en panna, brännare och ett bränsleförråd. Pelletsen förs från förrådet till brännaren med hjälp av en matarskruv. Vid förbränningen bildas varma rökgaser i pannan vilket värmer upp vattnet i ackumulatortanken.

 • Hur mycket energi är det i värmepellets?

  4.986kW per kg.

 • Vad är fördelarna att elda med pellets?

  Pellets bidrar inte till växthuseffekten och är ofta närproducerat. Det är dessutom en billigare energikälla än olja och el. Utöver detta är det bättre för miljön att elda med pellets i stället för ved. Förbränningen ger ingen synlig rök eller noterbar lukt som kan störa grannar.

 • Kan pellets lagras utomhus?

  Då pelletsen löses upp och expanderar vid kontakt med vatten måste den förvaras torrt. Pellets på pall med intakt skyddsemballage kan lagras utomhus men då rekommenderar vi att man använder sig av något väderskydd, exempelvis presenning.

 • Kan jag använda pellets i kamin?

  Det går att elda pellets i en kamin eller öppen spis med hjälp av en pelletskorg. Fyll pelletsen i korgen och använd tändpåsar för att få eld på pelletsen.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

I samband med att du tackar ja till vårt nyhetsbrev samtycker du till att dina personuppgifter behandla enligt vår integritetspolicy.